Osmanağa Mah. Süleymanpaşa Sok. No : 2-4 Kat:5 Kadıköy

Hepsini Göster (2)
Kurs seç
Telefon formatı
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ1

Kişisel verilerin işlenmesi için onay veriniz. Alınan kişisel verileri sadece şirketimiz içerisinde kullanmayı ve üçüncü şahıslara devretmemeyi taahhüt ederiz.

Detaylar.

0 gün.

00:00:00

Frontend geliştirici

Frontend geliştirici 

Frontend uzmanı, web uygulamalarının istemci tarafını programlamaktan sorumludur. Frontend-geliştirici, basitçe söylemek gerekirse, kullanıcının doğrudan tarayıcıda gördüğü şeyle çalışır – bu güzel bir sitedir, çeşitli düğmeler ve formlar, galeriler ve ürün seçimi için formlar, seçilen ürünleri sıralamak için formlar ve çok daha fazlası. Frontend programlamaya girmek istiyorsanız, çok çeşitli farklı teknolojilere sahip olmanız gerekecektir. 

Frontend geliştiricisi oldukça talep gören ve aynı zamanda iyi ücretli bir iştir. Tasarım ve programlamaya eşit derecede ilgi duyan yaratıcı insanlar için mükemmeldir. 

Frontend geliştiricisi tam olarak  ne yapıyor? 

Bir sonraki görevin yürütülmesinin başlangıcında, Frontend , web tasarımcısından, ne ile çalışması gerektiğine bağlı olarak, gelecekteki site veya İnternet hizmeti için bir düzen listesi alır. Ayrıca, bu düzenlere dayalı olarak, Frontend geliştirici zaten hizmetin istemci bileşenini oluşturuyor. 

Bu aşamada, Frontend geliştirici aşağıdakilerle ilgilenir: 

- İnternet kaynağının tasarımının düzeni (web tasarımcısı tarafından sağlanan düzenlere göre, kaynak sayfası şablonları oluşturulur, bunun için HTML ve CSS kullanılır); 

- gelecekteki site için gerekli olan tuşların, kaydırıcıların, formların, galerilerin ve diğer işlevlerin çalışmasının ayarlanması. Bu çalışmada front-end programcı kütüphanelerden alınan hazır scriptler (programlar) kullanır veya front-end geliştirici kendi scriptlerini oluşturur; 

- işin doğrulanması ve test edilmesi; 

- kaynakta belirli işlevlerin nasıl uygulanacağı konusunda tavsiyede bulunabilir; 

- Ayrıca, bir Frontend programcı sitenin yüklenmesini hızlandırmak için komut dosyalarını optimize edebilir. 

Yalnızca düzenleri düzenlemekten sorumlu olan ve HTML + CSS'YE mükemmel bir şekilde sahip olan bir düzenleyicinin çalışmasından, frontend geliştiricisinin mesleği farklıdır çünkü bu uzman, internet kaynağının sayfalarında bulunan çeşitli etkileşimli öğeleri programlamaktan sorumludur, JavaScript programlama dilini ve diğer bazı teknolojileri çok iyi bilir. 

 

Front-end geliştirici olmanın avantajları 

İşverenlerden büyük talep! 

Büyük uluslararası şirketlerde yer alma fırsatı. 

Ciddi iş deneyimine sahip geliştiricilerin maaşları yüksektir. 

Bununla birlikte, becerilerinizin talepte kalması için çeşitli yeni teknolojilerde ustalaşarak sürekli geliştirmeniz gerektiğini hatırlamakta fayda var. 

Frontend eliştiricinin ortalama maaşı 

Ortalama olarak, iş deneyimi olan Frontend geliştiriciler yaklaşık 70-100 bin ruble kazanıyor. ayda, aynı anda ofiste veya uzaktan çalışabilirler. Moskova'da 3-5 yıllık deneyime sahip ön uç programcılarının maaşları 45-60 bin  liraya ulaşabiliyor. ayda ve hatta daha fazlası, hepsi niteliklere bağlıdır. 

Frontend geliştiriciler, yabancı müşterilerle uluslararası serbest borsalar yoluyla çalışırlarsa maaşlarını önemli ölçüde artırabilirler. Rusya serbest piyasasına gelince, backend, düzen ve frontend başa çıkabilen evrensel geliştiricilere büyük bir talep var. Serbest geliştiricilerin müşterileri arasında, genellikle "çok yönlü" uzmanları projelere davet etmeyi göze alamayan küçük işletmelerin ve küçük web stüdyolarının oldukça az sayıda temsilcisi vardır. Bu nedenle, çok çeşitli görevleri kapsayabilen genel uzmanlara güvenmeleri daha uygundur. 

 

Frontend geliştirici olmak istiyorum. Bilmem gerekenler nelerdir? 

Aşağıda size nasıl ön uç programcı olunacağını ve bu alanda başarılı olmak için bilmeniz gerekenleri ayrıntılı olarak anlatacağız: 

HTML ve CSS öğrenmeniz gerekiyor. HTML, web belgeleri için işaretleme dilinin adıdır. CSS, sayfalarda bulunan çeşitli öğelerin (örneğin, yazı tipi boyutları) görünümünü kontrol eden basamaklı bir stil sayfasıdır; 

- javascript'e hakim olmak,bu ana programlama dilidir, en azından frontend programcıları için ana dildir. Bugün, JavaScript'te yazılmış hazır komut dosyalarının (uygulamaların) çeşitli kitaplıklarını bulabilirsiniz. Bu tür kütüphanelerin, güvenle kullanabilmeniz ve böylece işinizi hızlandırabilmeniz için de araştırılması gerekir. Benzer bir kütüphane örneği  – jQuery'dir; 

- Elbette, örneğin, Yandex'ten gelen BAM'IN düzen metodolojisine de hakim olmanız gerekecektir. Metodoloji, uzun bir süre geçtikten sonra başkalarının kodunu ve kendi kodunuzu anlamanıza yardımcı olacak belirli ilkelere göre web uygulamaları oluşturmanıza yardımcı olacaktır; 

- Bootstrap gibi çerçeveleri öğrenin. Çerçeve, sıfırdan kod yazdığınızda olduğundan daha hızlı web siteleri oluşturmak için kullanılabilen özel bir hazır çözümler kümesidir; 

- tarayıcılar arası düzende ustalaşmanız ve farklı tarayıcılarda aynı görünecek sayfaları nasıl oluşturacağınızı öğrenmeniz gerekecek; 

- Ayrıca, duyarlı bir tasarıma, yani çalışma sırasında kullanıcının ekran boyutuna göre ayarlanan bir tasarıma hakim olmanız da gereklidir. Uyarlanabilir tasarımı sayesinde, site çeşitli cihazlarda (tablet, bilgisayar ve akıllı telefon gibi) kabul edilebilir görünecektir.; 

- Sunucu tarafı programlama dillerinde ustalaşırsanız ve iyi, temel düzeyde ustalaşırsanız önemli bir avantaj olacaktır. Örneğin, web ortamında en popüler olanlardan biri olan PHP dili; 

- Sürüm kontrolü için sistemlerle çalışmayı öğrenerek Git'i öğrenmek de önemlidir. 

Gördüğünüz gibi, frontend programcılarının eğitim programı oldukça geniştir ve çok sayıda farklı yeteneklere ve beceriye sahiptir. 

Frontend  geliştiricinin çalışmalarını sıfırdan nerede öğrenebilirim? 

Nova Academy'de frontend geliştiriciler için özel kurslarda bu mesleğe hakim olabilirsiniz; Academy'de frontend programcı zanaatında eğitim, pratisyen uzmanlar tarafından gerçekleştirilir. Frontend kursları sırasında, başarılı bir şekilde başlamak için ihtiyaç duyacağınız mükemmel teorik altyapı ve uygulama elde edebileceksiniz. Nova Academy kurslarının mezunlarına iş bulmada ve stajlarda yardım sağlanır, bu da daha sonra özgeçmişinize geliştirme deneyiminiz hakkında bilgi eklemenize olanak tanır. 

Nerede iş bulabilirim? 

Frontend geliştiricilik mesleğine yeni başlayanlar için en iyi seçenek, deneyim kazanmanızı sağlayacak bir BT şirketinde stajyer olarak çalışmak olacaktır. Size doğru pratiği kazandıracak nezih bir ekipte çalışmak büyük önem taşıyor. 

Halihazırda iş tecrübesi olan profesyoneller, ofiste veya uzaktan çalışmanın faydasını göreceklerdir. Bu seçeneklerden herhangi birinde iş bulabilirsiniz, bugün pek çok şirket frontend geliştiricilere ihtiyaç duyuyor. 

Tek seferlik projeler yürütmek veya yarı zamanlı işler yapmak istiyorsanız, çeşitli serbest borsalarda proje arayabilirsiniz. Ayrıca, özel BT sitelerinde ve hh.ru, linkedin ve diğerleri gibi özel kaynaklarda frontend geliştiriciler için pek çok iyi açık pozisyon bulabilirsiniz. 

Merhaba
Seviye Tespit Sınavına Katılın ve Teknopark'dan %60'ye Varan Eğitim Bursu Alın. Son Gün 30 Nisan ! Son kontenjanları kaçırmayın!
Bilgi Al!
Eğitime Nisan Ayında Başlayın ve Teknopark'dan %60'ye Varan Eğitim Bursu Alın. Son Gün 30 Nisan ! Son kontenjanları kaçırmayın!

Bu site çerez kullanır

Gizlilik Politikası

ve

Yasal Bilgiler